468 дітей загинули в Україні через збройну агресію РФ - Офіс генпрокурора

Станом на ранок 9 квітня 2023 року понад 1415 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Росії. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 468 дітей загинули і понад 947 дістали поранень різного ступеня тяжкості.

"Ці цифри не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях", — повідомляє Офіс генпрокурора в телеграм-каналі в неділю.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області — 449, Харківській — 275, Київській — 127, Херсонській — 94, Запорізькій — 89, Миколаївській — 85, Чернігівській — 68, Луганській — 66, Дніпропетровській — 66.

9 квітня військові підрозділи з РФ здійснили ракетний обстріл міста Запоріжжя. Одна ракета влучила в приватний житловий будинок, що призвело до його руйнування та загибелі 11-річної дівчинки.

8 квітня внаслідок обстрілу ворогом м. Торець Донецької області дістав поранення 15-річний хлопчик.

"Діти війни" (https://childrenofwar.gov.ua/) — платформа, на яку можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни РФ проти України, зазначається в повідомленні.