У неділю, 19 травня, можливі аварійні відключення світла для побутових та промислових споживачів у Харківській та Полтавській областях. Про це повідомила НЕК Укренерго.

Там зазначили, що це повʼязано із проведенням аварійно-відновлювальних робіт на енергообʼєктах після російських дронових ударів 18 травня.

В інших областях обмежень не прогнозують.

Відео дня Інфографіка: NV

Дефіцит в енергосистемі та відключення світла в Україні — що відомо

14 травня в усіх областях України запровадили контрольовані аварійні відключення світла через значний дефіцит електроенергії в системі, повідомили в Укренерго.

У КМВА повідомили, що в Києві відключення торкнуться лише 10% споживачів.

Вранці 15 травня НЕК Укренерго знову застосувала контрольовані аварійні відключення світла для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України.

Читайте також: У вихідні відключення світла в Україні будуть мінімальними — гендиректор Yasno

На 16 травня Укренерго застосувало нові ліміти для побутових та промислових споживачів. В Укренерго пояснювали, що причина відключень — зростання споживання через похолодання на тлі п’яти російських масованих атак по енергосистемі з 22 березня 2024 року.

17 травня у ДТЕК повідомили, що ввечері цього дня в Україні відновляться стабілізаційні відключення споживачів електроенергії за вказівкою НЕК Укренерго.

У ДТЕК повідомляли, що попередньо не застосовуватимуть графіки обмежень електроенергії для побутових користувачів 18 травня.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі