17 липня: Яке сьогодні свято

ДЕНЬ 509 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ — DAY 509 RUSSIAN AGRESSION

17 липня — Всесвітній день емоджі, Всесвітній день міжнародного кримінального правосуддя.

В Україні — День етнографа, в Японії — День моря, День Конституції в Південній Кореї, у Фінляндії — День демократії, в Ізраїлі — Міжнародний день щирої радості за досягнення інших.

17 липня 2014 року російським зенітним ракетним комплексом "Бук" біля Тореза Донецької області з території так званої Донецької народної республіки збито рейсовий пасажирський літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, загинули всі пасажири та екіпаж (загалом 298 осіб).

Ще цього дня:

1917 — У Великій Британії з титулів вилучено всі німецькі імена. Британський король Георг V опублікував звернення, де затвердив, що спадкоємці Британської королівської сім'ї за чоловічою лінією — Саксен-Кобург-Готська династія — носитимуть прізвище Віндзори;

1917 — Виступ полуботківців у Києві з метою проголошення незалежності України;

1933 — Після закінчення будівництва Дніпрогесу та ліквідації порогів на Дніпрі з Києва до Херсона вийшов у перший рейс пасажирський пароплав;

1958 — Рада Міністрів УРСР ухвалила рішення про скорочення 8 із 40 чинних монастирів;

1973 — В Афганістані повалено монархію і проголошено республіку;

1997 — Україна ратифікувала Європейську конвенцію з прав людини;

2020 — Верховна Рада України затвердила скорочення кількості адміністративних районів України з 490 до 138.

Іменини: Олександра, Олексій, Анастасія, Андрій, Богдан, Георгій, Дмитро, Юхим, Марія, Марк, Марфа, Михайло, Микола, Ольга, Сава, Тетяна, Федір, Федот.