Окупанти в понеділок незначно просунулися в Бахмуті та завдали ударів по лінії Куп'янськ - Кремінна - ISW

Російські окупаційні війська завдали в понеділок обмежених наземних ударів по лінії Куп'янськ — Сватове — Кремінна в Харківській і Луганській областях, а також незначно просунулися в межах Бахмута Донецької області на тлі повідомлень про посилення сил приватної військової компанії "Вагнера" в наступальних операціях і триваючих наземних атаках на лінії Авдіївка — Донецьк.

Як ідеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 8 травня, російські війська також продовжили оборонні операції на півдні України.

"Високопоставлені українські чиновники зазначили, що українські сили можуть готуватися до проведення контрнаступальних операцій у травні або червні… Російські сили продовжують перекидати в Україну військову техніку, боєприпаси та припаси для підготовки до оборонної операції проти українського контрнаступу", — йдеться у зведенні.

Також повідомляється, що окуповане РФ молдовське Придністров'я звернулося до керівництва РФ збільшити свій миротворчий контингент у регіоні, ймовірно, для підтримки зусиль Кремля з дестабілізації Молдови. "У березні представники Білого дому попередили, що особи, пов'язані з російською розвідкою, планують організувати акції протесту проти молдовського уряду з метою встановлення проросійської адміністрації… Росія, як і раніше, навряд чи надішле додаткові сили до Придністров'я, враховуючи її постійну потребу у військах в Україні", — розповіли в ISW.